Martingalo sistema

Martingalo sistema

Martingalo sistema, ruletės lošimo strategija

Martingalo sistema yra viena iš seniausių azartinių žaidimų lošimo strategija. Ji buvo sukurta 18-me amžiuje Prancūzijoje herbo arba skaičiaus lošimams, kurių metu tikimybė laimėti per kiekvieną raundą yra lygi 50 %. Greitai ji buvo pradėta taikyti ir ruletei, kai tikimybė, kad iškris juoda arba raudona spalva, yra lygi beveik 50 %. Ji išlieka tarp mėgstamiausių daugybės profesionalių ruletės žaidėjų strategijų.

Pagrindiniai Martingalo sistemos principai žaidžiant ruletę

Pagrindinis ruletės lošimo principas yra paprastas. Pagal Martingalo strategiją iš pradžių reikia pastatyti sumą, pvz., 1 EUR ant raudonos arba juodos spalvos. Jei žaidėjas laimi, jis gauna 2 EUR ir turi 1 EUR pelną. Jei žaidėjas pralošia, kitą savo statomą sumą padvigubina, pvz.:

  • 1-asis statymas ant juodos spalvos – 1 EUR, iškrenta raudona spalva, vadinasi – pralaimėta;
  • 2-asis statymas ant juodos spalvos – 2 EUR, iškrenta raudona spalva, vadinasi – pralaimėta;
  • 3-asis statymas ant juodos spalvos – 4 EUR, iškrenta raudona spalva, vadinasi – pralaimėta;
  • 4-asis statymas ant juodos spalvos – 8 EUR, iškrenta raudona spalva, vadinasi – pralaimėta;
  • 5-asis statymas ant juodos spalvos – 16 EUR, iškrenta juoda spalva, vadinasi – IŠLOŠTA.

Žaidėjas iš viso pastatė 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 EUR sumą ir laimėjo 32 EUR. Taip gaunamas 1 EUR pelnas ir žaidėjas vėl gali pradėti iš naujo. Žinoma, žaidėjas nebūtinai turi pradėti nuo 1 EUR sumos. Galite nustatyti savo pradinę sumą.

Martingalo sistemos naudojimo lošti ruletę privalumai ir trūkumai

Martingalo sistema užtikrina nustatytąjį laimėjimą, jei lėšos būtų ribotos. Trūkumas yra tai, kad žaidėjas turi ribotas lėšas, iš kurių gali lošti. Jei tikimybė daug kartų iš eilės pralaimėti yra lygi beveik nuliui, visada išlieka galimybė, kad eksponentinis statymas gali turėti katastrofiškų pasekmių žaidėjui. Štai kodėl pagal Martingalo sistemą tam tikros tikėtinos pajamos yra subalansuotos su mažiausia nuostolių rizika. Jei nuspręsite naudoti tokią strategiją lošti, savo kazino sąskaitoje privalote turėti didelę pinigų sumą, kad galėtumėte sumokėti už ilgą vienas po kito einančių nesėkmingų raundų etapą.

Ruletė